Ponyværkstedet

Ponyværkstedet er navnet på mit atelier på Varnæsvej 610 i Aabenraa. Atelieret er indrettet i vores gamle hestestald. Navnet opstod, da jeg gik og tænkte på om stedet skulle have et navn?
Mit firma navn er jo Midtgaard Maleri,  men jeg synes at ateliet allerede fra starten havde så meget sjæl, at det godt kunne bære sit eget navn. 
Så slog det mig... det er jo i bund og grund et sted hvor man arbejder, altså et værksted. Det er fyldt med min kærlighed til heste og ponyer. Det vrimler med malerier og skulpturer af heste - og så kigger de 6 ponyer jo også indenfor af og til... Der opstod navnet " Ponyværkstedet "
En lille risiko ved navnet kan blive, at folk tror at jeg udelukkende maler heste - det gør jeg ikke, men at mit hjerte banker for disse små skabninger er der ingen tvivl om.
I Ponyværkstedet er det muligt at komme for at udsøge sig det helt rigtige maleri til sit hjem.  Jeg har omkring 50-70 færdige værker. Det er lige fra abstrakte maleriet, portrætter, veteranbiler, dyremotiver og heste.
Man kan også bestilles et maleri helt efter eget ønske.

Hvem er jeg

Mit navn er Maj Brit Grenaa Midtgaard. Jeg er oprindeligt uddannet social og sundhedsassistent. I rigtig mange år balancerede jeg mit arbejde sammen med min passion for at male. Det fungerede fint, indtil jeg til sidst følte et vehov for at træffe et valg. Jeg valgte at gå helhjertet ind for kunsten. Det er nu 7 år siden. Det er nok ikke den letteste vej- men jeg elsker det! Det er utrolig hvor mange spændende og dejlige oplevelser dette valg har medført. Én af tingene er tiden til at dele mit hjerte med mine 4 små shetlændere. De lever sammen med min mand og jeg på en lille gård i Varnæs nær Aabenraa.  Ud over ponyerne har vi også 2 hunde og 1 kat. Vores to store piger er flyttet hjemmefra. Jeg underviser en del. Dette var ikke oprindelig min plan, men jeg holder så utrolig meget af at se folk udvikle sig, finde deres talenter frem og glædes overmaleriet. Derfor fylder undervisningen en del af min tid.

Ponyerne

Jeg brænder også for at videregive min viden om hestens velfærd, kommunikation med hestene, hvordan vi kan få dem til at gøre de ting vi ønsker- fx trix, og hvordan vi kan højne vores samvær med hestene. Alt dette ved at forstå hestene bedre.

Jeg vil rigtig gerne gøre op med, at jeg synes vores samvær med heste bærer meget præg af at vi skal "have noget ud af "at være sammen.
Sådan ser vi ikke på vores fællesskab med fx hunde. Dem ser vi som venner - og vi VED at det giver os noget at være sammen med hunden.
Sådan ser jeg også ponyerne. Jeg er helt sikker på, at samværet med heste og ponyer giver os så meget mere, end vi er bevidste om.
Og det selv om vi ikke får en ridetur ud af det.
Det er i stalden at vi kan slappe helt af. Det er her vi kan glemme tid og sted. At sidde hos en pony som roligt spiser sit hø, er decideret afslappende og kan sænke et højt stress niveau.
Her er hestene ligeglad med hvem vi er ude i den pulserende verden.

Her kommer de til os, hvis vi er nærværende og tilstede. De mærker hurtigt om vi har gode intentioner, og de kan vælge at være sammen med os som en del af flokken.

Mange føler også at ponyerne er et trygt sted at lette sit hjerte.

Jeg er inspireret af Horsemanship, læren om hestens adfærd, og deltager løbende i undervisning hos Camilla Stormond. 

Besøgsponyerne

Ponyerne bliver også brugt som besøgsponyer.

Ponyerne

 • Etta

  Etta er fra 2007. Hoppe af afstamningen Knapstrupper.  Knapstruppere er kendt for at have brune prikker, men lige så ofte har de slet ingen prikker overhovedet. Etta er mor til lille Elliot. Hun er 80 cm høj. En meget høflig hoppe. Arbejdsom. Elsker at blive udfordret fx kan hun en del tricks. Hun er tilkørt. Vil gerne med i byen, og går exemplarisk ved siden af én. Men hun er ikke så begejstret for alt for mange klap og kæl. Det synes jeg er en af de ting man skal respektere ved sine dyr, og bare tage som en udfordring.  Der er jo masser af sjov man kan lave sammen alligevel.

 • Victor

  Viktor er en kastreret kåret avlshingst af racen minishetlænder.
  Han er far til flere føl rundt om i Danmark. 
  Viktor er en nysgerrig, meget menneske glad lille pony på 79 cm i stg. Han er fra 2009.
  Elsker menneskers uforbeholdne opmærksom! Vil helst have os helt for sig selv.
  Han er frisk på nye oplevelser.  Bliver ikke let forskrækket. Har et til tider meget adstadigt tempo (går til tider direkte langsomt)
  Han elsker at lære nye tricks, og at være centrum for opmærksomhed. Viktor er tilkørt.

 • Merle

  Merle er en ung hoppe fra 2021. Hun er utrolig mild og sød. Nysgerrig og interesseret i mennesker. Hun forventes at blive 82-83 cm i stg. 

 • Kookie

  Kookie er en vallak fra 2021. Racen minishetlænder. Han elsker at være sammen med resten af flokken. Er meget gode venner med Merle. Forventet stg. 82 cm.        

Ponyværkstedet i medierne

Ponyværkstedet har været i Wendy bladet i Maj 2022, samt Familiejournalen nr. 18 i 2022